Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007 | Tänään on 2.7.2020
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat    Lähetä kaverille   Tulosta

Partioretki Harsu 007 ja lentävä lumipallo

12.3.2007 Hakola Eevaliisa/Kyypartio

Nämä hanskat on ihan märät, mihin minä laitan nämä?

En tullut laskeneeksi,monestikko tuon kysymyksen kuuli. Useasti kuitenkin. Onneksi sieltä repusta sitä vaihtovaatetta löytyi. Ja tärkeintä oli, että hymy ei hyytynyt, vaikka sää oli lievästi sanottuna kosteahko.

Vartiolaiset aloittivat retken perjantai-iltana 9.3. Puolijoukkueteltan pystytys on aina oma projektinsa ja vaatii myös aikuisen apua. Sen verran harvoin sitä kuitenkin ulkoilutetaan ettei se ihan tuosta vain suju. Talvella teltassa nukkuminen on jo elämys sinänsä. Kipinämikkona oleminen tuo siihen vielä oman vastuunsa. Harsulla kipinässä istui kolme vapaaehtoista isää retken ulkopuolelta ja tietysti myös retkellä yöpynyt "naisenergia." Myös vartiolaiset sai kokeilla kipinävuoroa. Telttailuun liittyy myös haastava vaihe lopuksi eli teltan kuivatus. Ihan joka paikkaan isoa, märkää ja painavaa telttaa ei saa levitettyä.

Mietit varmaan miten siellä teltassa nukutti? Hyvin tietysti! Vähän piti pressuilla pohjaa vuorata. Siihen sitten ½ - 1 cm paksuinen telttapatja jään päälle, ja sukellus makuupussiin... Jo vain tämän elämyksen jälkeen oma sänky on taas maailman paras paikka!

Lauantaina retken vahvuus täydentyi 13 sudenpennulla. Touhuttiin suksilla, laskettiin mäkeä ja rakennettiin lumesta. Välillä vaihdettiin vaatetta ja syötiin ja taas paineltiin pihalle. Kokeiltiin puukkojen terävyyttä ja omaa näppäryyttä. Illan alkaessa hämärtää olympialaisissa, joka enemmän muistutti maaottelua kohtasivat Kamerun ja Ghana. Kisailu päättyi tasapeliin. Ratkaisun toi juuri se lentävä lumipallo.

Kaksi sudaria huokaili onnellisina, he olivat saaneet vartionjohtajan antamaa polkuvetoista pulkkakyytiä. Pilkkikisoista "Harsunlammelta" saatiin saaliiksi ainakin tonnikalaa, kalapuikko ja muikku sekä yksi haiseva kala. Lapsista lienee hauskinta oli mäenlasku. Ja kiitos Eevan "valvovan silmän", haavereilta vältyttiin.

Minunkin vaatemääräni reissussa lisääntyi eli minulta tai partiokololta voi kysellä hukkaan joutuneita vaatekappaleita. Vaatteita on myös vaihtunut. Tarjolla olisi mm. huiveja, hanskat, sukkia, mustat tuulihousut, pipo, musta takinhuppu ja T-paita. Nimikointi helpottaisi huomattavasti sitä vajaan tunnin mittaista huutokauppaa löytövaatteista retken lopuksi. 

Kyypartio kiittää Kykyä/hiihtojaostoa hiihtomajan lainaamisesta. Jos oltais valittu retkipaikaksi Lintusaari, oltais saatu kököttää kotona koko viikonloppu. Kiitos myös upeille partiolaisille ja kaikille retken tekijöille. Hiihtomajan ympärillä latu on sitten meidän jäljiltä hieman kärsinyt, ehkä tuo vesisade silottaa pahimmat jäljet:)