Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007 | Tänään on 27.2.2020
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

 Lähetä kaverille   Tulosta

Elise Tarvainen: Osaamisella turvaa tulevaisuuteen

11.2.2007 Elise Tarvainen

Arki perheen, työn, opintojen ja vapaa-ajan välillä on ollut arvovalintoja ja jatkuvaa tasapainottelua kalenterin kanssa. Jo lapsuudenkodissani opin mikä on tärkeää: koti ja perhe, kristilliset elämänarvot sekä oikeudenmukaisuus.

Näistä arvoista haluan pitää kiinni ja niiden mukaan tehdä niin arjen pienet kuin elämän suuretkin valinnat. Elämänurani tärkein tehtävä on ollut kahden - nyt jo murrosikään ehtineen - lapsen äitinä kasvaminen.

Elisen elämänpiiri

Asun maakuntaa lähes päästä päähän: koti ja perhe ovat Saarijärvellä, arkityö Jyväskylässä sekä suku ja loma-ajat Joutsassa. Olen työskennellyt opettajana eri kouluasteilla ja viime vuosina myös erityisasiantuntijana koulutuksen kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä olen virkavapaalla luokanopettajan tehtävistä Saarijärven kaupungin palveluksesta. Tuore nimitys Jyväskylän  yliopistoon koulutuspäällikön tehtäviin toi elämääni uusia haasteita sekä kansainvälisen toimintaympäristön. Työn ohella teen tutkimusta väitöskirjaani varten. Tutkimuksessani olen perehtynyt laajasti yksilön kokonaisturvallisuuteen ja turvallisuuskäsityksiin suomalaisessa lainsäädännössä, mikä näkyy myös vaaliteemassani.

Elisen tavoitteena on varmistaa turvallinen tulevaisuus jokaiselle

Sitä suu puhuu mitä sydän on täynnä. Opetus, kasvatus ja turvallisuus ovat asiat, joiden puolesta olen lähtenyt ehdolle ja joiden puolesta olen valmis tekemään sinnikkäästi töitä. Opettajana ja koulutusalan ammattilaisena uskon, että maailma muuttuu paremmaksi vain opetuksen ja arvokasvatuksen kautta. Hyvinvointimme kulmakivi on vahva suomalainen ammattiosaaminen, jonka perusta on laadukas koulutus. Hyvinvointi tarvitsee tekijöitä – osaavia ihmisiä, taitavia ja tekeviä käsiä.

Turvallinen tulevaisuus kuuluu jokaiselle. Nyt kun palvelurakennetta uudistetaan, pidän tärkeimpänä tavoitteena yksilön arjen turvallisuuden varmistamista. Arjen turvaa ovat palvelujen saatavuus ja laatu, huolenpito ja välittäminen kaikissa elämäntilanteissa. Turvallisuus on perusoikeus. Jokaisen kansalaisen tulee voida nauttia oikeusjärjestelmämme takaamista oikeuksista ja vapauksista ilman rikollisuudesta, onnettomuuksista tai kansainvälistyvän maailman ilmiöistä johtuvaa pelkoa ja turvattomuuden tunnetta.

Suomalainen työ on turvaa – työpaikat seudullamme vielä enemmän.  Työn tekeminen on tehtävä kannattavaksi ja työn teettäminen Suomessa houkuttelevaksi. Pienyrittäjyyttä ja yritysten toimintaedellytyksiä on edistettävä. Onnistuessaan työvoimapolitiikka hillitsee osaamisen ja omistuksen siirtymistä ulkomaille sekä luo uusia, pysyviä työpaikkoja – myös tänne pohjoiseen Keski-Suomeen.

Päätöksiin kaivataan nyt alueellista tasa-arvoa, sillä eriarvoistuminen on vakava uhka yhteiskunnassamme. Keskittymiskehitys on saatava kuriin ja asumisen ja työteon edellytykset on turvattavana myös kasvukeskusten ulkopuolella asuville. Avaimia reuna-alueiden kehittymiseen ovat lähikoulut, etätyö ja monipuolisen maaseutuyrittäjyyden vahvistaminen. On varmistettava, että haja-asutusalueiden vesihuolto-, tietoliikenne- ja tienparannushankkeisiin ohjataan varoja valtion budjetista.


”Tahdon osallistua sisulla ja sydämellä talkoisiin hyvän huomisen ja turvallisen tulevaisuuden puolesta – niin työssäni kuin politiikassakin. Tärkeää ei ole korkea profiili vaan se, että jättää hyvän jäljen yhteiskuntaan.”

Elise Tarvainen
opettaja, Keski-Suomen maakuntahallituksen jäsen
kansanedustajaehdokas (kok.)
www.elisetarvainen.net