Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2010 | Tänään on 27.2.2020
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Mikä nimeksi kauppakeskukselle?

Kuten kuntalaiset tietänevät, niin tulevalle kauppakeskukselle julistettiin taannoin lehdessämme nimikilpailu.


Vuosisadan mediatapahtuma Kuusniemellä, osa 2Vuosisadan mediatapahtuma Kuusniemellä, osa 1

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

 Lähetä kaverille   Tulosta

Mikä nimeksi kauppakeskukselle?

23.7.2010 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumiset

Kuten kuntalaiset tietänevät, niin tulevalle kauppakeskukselle julistettiin taannoin lehdessämme nimikilpailu.

Tosin olemme saaneet lukuisia, varsin tuohtuneitakin kommentteja siitä, ettei tuollaista kilpailua ole koskaan julkistettu, mutta jos tässä niin on käynyt niin toimitus ei  pahoittele, sillä ehdotuksia on tullut muutenkin runsaasti. Osa sellaisia että ne on kaikessa hiljaisuudessa työnnetty toimituksen repijään. Siitäkin huolimatta jäi jäljelle muutamia, jotka kertovat että kyllä kansan kieli on karttuisa. Ja mieli, ei muuta voi sanoa!

Julkaisemme tässä nyt aluksi ne nimiehdotukset, jotka eivät missään tapauksessa kilpaile ensimmäisestä palkinnosta, eivätkä vielä toisesta eikä kolmannestakaan, eivätkä edes tulleet valituiksi kuuden parhaan joukkoon.

Kaikki ehdotukset ovat siis lähetetyt nimimerkillä, mutta monista puuttui syystä tai toisesta suljettu kirjekuori, josta olisi paljastunut ehdottajan oikea nimi.

Nimimerkki ”Järki hoi, älä jätä” on ehdottanut nimeksi TUPLAVAHINKO. Mukana on myös lyhyt perustelu: Älyttömmin ajatus, joka on kuunaan esitetty Kuusniemellä!

Nimimerkki ”Äly on kallista tavaraa, kun sitä aina tarvitaan” oli turvautunut sarkasmiin ja heittänyt omasta mielestään hauskan ehdotuksen: PENNITEATTERI. Toimitusta ei naurattanut.

Nimimerkki ”Irwin” oli heittäytynyt ilkeäksi ja täräyttänyt ehdotuksen: RYYSYRANTA. Ja perustelutkin oli esitetty kaunokirjallisessa hengessä: Kyl rätei ja lumpui piissa, kuka vaa ostasisi!

Viimeisin tässä julkaistava hipoo jo hyvän maun rajoja, mutta lehdistön ilmaisuvapauden nimissä heitämme sen näkyviin: KONKURSSIHARAVA. Edes nimimerkkiä ei ollut, ja perustelut samaa nihilististä osastoa kuin itse ehdotuskin: Nyt kun Kuusniemen kunta on menossa mukaan tähän pähkähulluun hankkeeseen, niin terve menoa itsenäinen Kuusniemi!

Mutta nyt vakavasti otettaviin ehdotuksiin. Julkaisemme kuusi loppukilpailuun selvinnyttä perusteluineen. Voittanut nimiehdotus julkistetaan peruskiven muuraustilaisuudessa, johon pääministeri Kiviniemikin on tiettävästi kutsuttu, ja joka myös roiskaisee rappauksen peruskiven selkään. Mikäli pääministeri on estynyt, muurauksen suorittaa kunnanjohtajamme  Suvi Pohto. Nimiehdotukset alla aakkosten mukaisessa järjestyksessä.

ARMAANLINNA

Perustelu: Idean isän veljenä ylijohtaja Hakkaraisen  nimen tulee säilyä kiveen hakattuna, polvesta polveen Kuusniemen historiassa!

KUUSNIEMEN HELMI

Perustelu: Rovasti Poutiaisen edesmennyt äiti oli nimeltään Helmi.

KAUPPAKESKUS TUULIA

Perustelu: Kauppakeskuksesta tulee Kuusniemen syrän, ja Tuulialla on syrän paikallaan. Ja olihan siitä jo puhettakin, tota.

KAUPPAKESKUS VIOLETTI

Perustelu: Nimi omaa kansainvälistä uskottavuutta, ja tuleehan kauppakeskuksen tiloihin samanniminen kauneudenhoitoalan yrityskin.

MOOSEKSEN PERINTÖ

Perustelu: Ilman Mooseksen perintöä Kuusniemi olisi pelkkä valkoinen läiskä Suomen kuntakartalla.

TUHANNEN RIEMUN RYSÄ

Perustelu: Minä tiedän Kuusniemellä kaikesta kaiken, ja ellette valitse ehdottamaani nimeä teidän käy huonosti!

Hohhoijjaa, sanoisi eräs  kuusniemeläinen persoona! Tämän viimeisimmän ehdotuksen julkaisemme pelkästä säälistä, sillä lähettäjän henkilöllisyys on ilmeinen. Onhan voittajalle luvassa tuntuva palkkio eli tuhat euroa, ja eihän sitä koskaan tiedä mitä toistaiseksi tuntemattomana pysyttelevä raati päättää. Jos nimeä ei valita, niin toimitus haluaa tähdentää ettei meillä ole mitään tekemistä mahdollisen nagatiivisen päätöksen kanssa.

Näin pitkällä siis ollaan kauppakeskushankkeessa. Rakennuskompleksin piirustukset ja pienoismalli ovat nähtävissä kunnanviraston aulassa.

Rakennushankkeen aliurakoitsijat on jo valittu tarjousten perusteella.  Perusmontun mittavista räjäytystöistä käytiin tiukka kilpailu kahden halvimman tarjouksen kesken, ja sen voitti Maanrakennus Routa & Rauta Oy. Vasta tarjouskilpailun ratkettua ilmeni, että kyseinen firma on ylipanostaja V.G. Kylmälehdon perustama. Toimitus toivoo parasta ja pelkää pahinta. Muutamme lähipäivinä uusiin toimitiloihimme Kuusjärven vastarannalle Juurikkalan tyhjillään olleeseen piharakennukseen.

Todettakoon vielä, että on valitettavaa että kuntamme mittavin rakennushanke sitten kirkon rakentamisen (1778) on julkisuudessa hukkunut Hakkaraisen lentokenttähössötyksen alle. Kuitenkin ylijohtaja Hakkarainen on jo työntämässä itseään kauppakeskuksen johtokunnan puheenjohtajaksi.

Tapaamisiin peruskiven muuraustilaisuudessa!